woensdag 10 maart 2021

Drie en Dom!

Twee weken geleden werd kleinzoon Arthur drie jaar. Helaas konden wij daar niet bij zijn, maar natuurlijk hadden we zijn cadeautjes opgestuurd en zo waren we er toch een beetje bij. 

Hij vierde zijn verjaardag in het tweede huis van zijn Franse opa en oma dat aan de voet van de Pyreneeën ligt. Dat huis heeft een grote tuin en dat is natuurlijk heerlijk als je drie jaar oud bent, want dan kun je zoveel naar buiten als je zelf wil. 

Helaas is de WIFI verbinding daar wat minder en dus kregen we de festiviteiten ietwat haperend mee, maar zelfs dat mocht de pret niet drukken want de jarige job was echt jarig en superblij met al zijn cadeautjes. Bij ieder nieuw cadeautje riep hij uit pour moi? Oui pour toi! En dan werd het cadeau uitgepakt, bewonderd, meteen gelezen, geknuffeld of in elkaar gezet. 

Van onze dochter, zijn tante, kreeg hij naast een doosje lego ook een pluchen Chase! Zijn favoriet uit de serie Paw Patrol. Van die serie is hij helemaal idolaat en sinds hij in een kleuterbed slaapt en niet meer in zijn ledikantje, slaapt hij onder een dekbed van Paw Patrol. Helemaal blij was hij met zijn knuffel Chase en op de foto's en filmpjes die we later die week kregen is Chase continu in zijn nabijheid. Een schot in de roos dus. 

Ik heb dus goede hoop dat de trui met het logo van Paw Patrol die ik voor hem aan het breien ben ook in goede aarde zal vallen. Vast wel, want de politieautotrui is ook een favoriet. Hij heeft hem heel vaak aan en zelfs op zijn verjaardag. Het is natuurlijk ook fijn om in zo'n trui en bodywarmer lekker in de tuin te spelen! Waarschijnlijk voelt hij al die liefde die ik in iedere steek voor hem heb gestopt. 

Komaan oma, nu moet je niet sentimenteel worden want je hebt werk te doen! Die Paw Patrol trui moet af! Hup opschieten! Niet omdat hij hem anders niet meer past, nee, want wijs geworden door de vorige keer heb ik in oktober een trui nagemeten die hij toen ruim paste en daarvan de maten opgeschreven. Nee ik moet opschieten omdat het al maart is en dan duurt het niet meer zo lang of het wordt zulk lekker weer in Marseille dat truien voorlopig niet meer nodig zijn. 

Dus had ik een strak breischema gemaakt met in achtneming van de humeurige pezen in mijn schouder om die trui een boost te geven. En dat lukte aardig, maar het was best veel werk om het logo in te breien en het wordt nog meer werk om al die draadjes aan de achterkant netjes weg te werken. 

Het achterpand en de mouwen waren al af en gisteravond was ik zover dat ik de hals kon breien, maar na 1 helft vond ik het er zo raar uitzien. Het achterpand er nog maar eens bij gepakt en daarvan klopte de schouders niet. Wat had ik in vredesnaam gedaan? 

Deze domme oma heeft dus twee patronen door elkaar gehaald! Dat krijg je ervan als je denkt dat je het patroon van internet kunt lezen en niet van een printje. Dan kijk je dus op het verkeerde patroon! Muts! 

Enfin, nu ik zag waar het hem in zat was het ook makkelijk te verhelpen en heb ik een stukje uitgehaald van het achterpand en het goed gemaakt en ook het stuk hals wat ik gister verkeerd heb gedaan is uitgehaald en hersteld. Al met al maar 1 avond tijdverlies. Nu kan ik de komende dagen de draadjes afhechten, de laatste steken van het patroon mazen en de hals er in breien. Het plan is om hem maandag op de post te doen en dan maar hopen dat het nog niet te warm wordt daar in Frankrijk. 

Nou en anders moet hij maar gauw komen logeren in Amsterdam, want hier is het voorlopig nog fris genoeg! 





4 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de 3e verjaardag van je kleinzoon!
    Haha, jij ook al aan het klooien met een breiwerk, net als ik, maar...het gaat goed komen, het voorpand ziet er stoer uit hoor, zal hij echt blij mee zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goh, drie jaar alweer! Van harte gefeliciteerd!
    Wat wordt de trui mooi. Hopelijk gaat het verder zonder uithalen lukken!
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gefeliciteerd met je kleinzoon, 3 jaar is een heerlijke leeftijd.
    Prachtige trui heb je gebreid met een mooi logo, nu nog de laatste afwerking.
    Ja vervelend is dat hè als je wat uit moet halen, maar het is toch goed gekomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met de jarige job en als ik het zo lees was hij echt jarig .ook ik print patronen ouderwets uit van een telefoon of pc vind ik zo niet handig pracht trui en op een wat koude avond kan hij hem ook aan

    BeantwoordenVerwijderen