zaterdag 6 november 2021

Rupsjenooitgenoeg!

In augustus hadden wij een aantal logees! Een aantal planten van mijn broer en schoonzus toen zij met vakantie waren. Het waren perfecte logees! Ze vroegen weinig aandacht, stonden tevreden op hun plekje, waren blij met met wat ik ze te eten en te drinken gaf en stonden gewoon mooi te wezen! 

Een van die planten had ik bovenop mijn mooie apothekerskast uit Hongarije gezet en dat stond zo gezellig dat ik heel stiekem even dacht, die krijgen ze niet meer terug! Maar ja dat is niet aardig en als ik tegen mijn broer en schoonzus had gezegd dat ik hem zo mooi vond dat ik hem wilde houden hadden ze dat waarschijnlijk ook nog goed gevonden, maar dat is niet netjes natuurlijk. Bovendien zat er een donkerblauwe pot om, die mooi in hun interieur staat, maar niet in de onze. 

En dus ging de plant samen met zijn broers en zusjes netjes terug. Een kale plek bleef over en ook mijn echtgenoot die zich doorgaans niet met de planten bemoeit (hij heeft vele andere talenten) vond het een beetje kaal. 

Toen een week of wat een andere plant het loodje legde togen wij een week of wat later naar het tuincentrum en kochten een nieuwe plant ter vervanging, maar ook een nieuwe plant voor op de kast met een mooi bijpassende pot.

Thuis zetten wij de planten op hun plek en gingen daar van genieten. Tot zover alles goed en iedereen tevreden! Tot vorige week! Toen moest ik iets uit de kast hebben en zag ik allemaal zwarte vlekjes op de vloer. Het leken wel inktspatten. Bij nadere inspectie zaten er ook wat vlekjes op de kast en toen we nog hoger keken bleek dat de nieuwe plant vol met zwarte bolletjes zaten.

Die bolletjes deden een spelletje, wie het eerst bij de rand van het blad was liet zich vallen en spatte uit elkaar op de vloer! En daar hadden wij dus geen toestemming voor gegeven. 

Mijn man haalde de plant van de kast en niet alleen zaten er overal zwarte bolletjes maar was hij ook behoorlijk aangevreten bovenop! Vanmiddag wikkelden we de plant in een plastic zak en gingen verhaal halen bij de plantendokter in het tuincentrum. 

Die keek er naar en constateerde dat er een rups in zat! Getverdemme! Nu zijn rupsen nuttige beesten en ik wens ze het beste toe, maar heb liever niet dat ze mijn plant opvreten en de boel onder poepen. Want die zwarte bolletjes waren gewoon rupsenpoep! Bah Bah Bah!

De afgelopen weken zat er dus een rups zich helemaal vol te eten terwijl ik in diezelfde kamer gewoon aan het werk was, tv zat te kijken of zelf zat te eten. Dat beest at wel netjes want geknaag, geknor of geboer hebben we niet gehoord. 

Van de plantendokter mocht de plant niet meer mee naar huis. We kregen een nieuwe plant en samen met ons liep hij de kas in om een mooie uit te zoeken. Eentje zonder rups! 

Althans dat hoop ik nu maar! 






5 opmerkingen:

  1. Rupsenpoepjes, ja natuurlijk rupsjes moeten ook .....
    Voor mij hoeft dat ook niet ;)
    Bij ons wil ook iederen binnen komen wonen ;) spinnen, pissebeden, allerlei soorten visjes, wespen, oorwurmen. Ik zet iedereen vriendelijk buiten maar als ze niet luisteren, tja dat is het pats!!
    Succes met je nieuwe plant, inderdaad staat gezellig al dat groen.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, jakkes! Dat kan natuurlijk gebeuren, al is 't niet leuk. Ik hoop dat je nieuwe plant geen verstekeling mee heeft.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oei, rupsenpoepbolletjes. Heb ik nooit geweten en ook nooit gezien dus hopelijk ook geen rupsen in huis gehad. Weer wat geleerd.
    Hopelijk gaat het deze keer goed en heb je met de nieuwe plant geen nieuwe logees in huis gehaald. Wel netjes dat je een nieuwe plant mocht uitzoeken voor de plantendokter.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oeps, maar wel goede service van de plantendokter!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ah bah dat is niet zo leuk ja je hebt zomaar vreemdelingen in huis

    BeantwoordenVerwijderen