zaterdag 4 juni 2022

Twijfel en Compassie

Zo af en toe haak ik weer wat toertjes aan mijn Adriana dekentje voor mijn vader. Ik heb pas 1 blok af en moet er nog zeker 7 dus dat schiet niet erg op. Dat is niet erg want hij heeft nu toch geen dekentje nodig, dat komt pas weer in het najaar en dat duurt nog even. 

Haken is vooral fijn tijdens tv kijken en dat doe ik niet zo vaak. S'avonds na het werk is er vaak nog administratie af te handelen, er komt nu eindelijk een beetje licht in die administratierompslomptunnel, en vind ik het fijn om naar de radio te luisteren en te lezen. Even met mijn hoofd in een andere wereld, in een ander verhaal. 

Ook wandel ik dan nog wel eens door Facebook om de verjaardagen te checken en geen felicitaties te vergeten. Op Facebook ben ik ook "lid" van diverse handwerkgroepen en het is altijd weer leuk om mooie creaties te zien van anderen. Net als trouwens hier op Blogger. Ook daar komen steeds weer mooie dingen voorbij en is het altijd leuk om jullie verhalen te lezen. Blogger had weer eens wat aangepast dat ik natuurlijk weer had gemist want ik kon nergens meer op reageren. Inmiddels lijk ik dat weer voor elkaar te hebben al lukt het op sommige blogs nog niet. 

Op Facebook zag ik berichten voorbij komen van de Beatrix Blanket van Jellina Creations. Wat een prachtige deken! Mijn allereerste deken was trouwens naar een idee van Jellina. Uiteindelijk ging dat niet helemaal zoals de bedoeling was en heb ik er mijn eigen draai aangegeven, maar wel door haar geïnspireerd. Maar ik dwaal af. Terug naar Beatrix. 

Ik zag de mooiste kleurencombinaties voor de Beatrix Blanket voorbij komen en dan gaat het toch triggeren, van zal ik hem ook maken. Maar ja de kleurencombinatie die in ons huis past had ik nog niet gezien en bij Scheepjes op de website zie je dan wel diverse kleuren van het betreffende garen maar hoe gaat dat in het echt zijn. 


Scheepjes YARN Bookazine 12 Romance Beatrix Blanket by Jellina Verhoeff
Foto is van Scheepjes.com


Van de week zag ik een kleurencombinatie voorbij komen die hier wel goed zou passen met de kleuren van de whirl scrumptious lush 777 en de whirlette chestnut 891. En toen ging het toch kriebelen en ging ik even googelen naar het garen. Mensenkinderen daar hangt nog een behoorlijk prijskaartje aan. Toch maar even niet. Bijna €100,00 voor een dekentje, hoe mooi ook, is wel erg veel geld. Ik heb hem maar even geparkeerd. Op dit moment haak ik daar te weinig voor. Wie weet later. Het patroon loopt niet weg. 

Nu we richting de zomer gaan en het lekker lang licht is ben ik na een werkdag en in de weekenden ook vaak in de tuin bezig. Lekker even in de aarde wroeten omdat hardnekkige onkruid een halt toe te roepen. 

Het is een en al kleur in de tuin nu en dat is echt genieten. De mooiste blikvanger is nu de roos Compassion! Zij zit zo vol bloemen dat ze gewoon topzwaar is en helemaal naar voren hangt. Als de eerste rozen straks zijn uitgebloeid dan moet ik haar echt wat terugsnoeien, maar voor nu is het genieten van haar schoonheid en haar heerlijke geur! 






4 opmerkingen:

  1. Prachtig, je rozen!
    Ja, de deken is prachtig, de kleurcombinaties ook. Af en toe doe ik het wel en geef een behoorlijk bedrag uit voor het garen, al denk ik ook wel eens: wat moet ik met al die dekens? Het is wel super leuk om te doen en je leert er altijd weer wat van. En er van dromen en al die mooie dekens van anderen bewonderen is ook leuk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wowww Annemarie, wat een schoonheid van rozen heb je in de tuin, ik kan ze bijna ruiken. Echt een feest omdat zo om je heen te hebben, en als het een doorbloeier is zal je na de snoei nogmaals kunnen genieten van de tweede of zelfs derde bloei, is mijn ervaring. Tsja Blogger is weer heerlijk aan het rommelen, ik ga er natuurlijk positief denkend vanuit dat de bedoeling is om verbetringen aan te brengen maar meestal is het tegnovergestelde de werkelijkheid. zelf krijg ik ook regelmatig goede reactie's in mijn Spam map is mij opgevallen dus kijk ik nu steeds eerst of daar iets sataat, je kan het dan gewoon weer bij je post zetten. Waarschijnlijk duurt het nog lang voordat ze weten hoe ze dat moeten oplossen.Net als zoveel meer dingen die op dit moment niet goed werken. Maar oke, ik blijf maar lachen dat is het beste. Heerlijk hè dat wroeten in de grond, zeer rustgevend en je gedachten gaan dan spelenderwijs. Die klueren van de deken zijn wel fantastisch mooi zeg, je kan altijd nog beslissen om misschien er toch eens aan te beginnen.

    Wat die trekpopjes betreft, op internet zoek ik afbeeldingen van trekpopjes waar alle ledematen los van elkaar staan afgebeeld. Die print ik uit en plak ik op wat dikker papier. Dan ga ik alle delen uitknippen en met watervaste stiften allerlei accenten aan brengen om ze wat levendiger te maken. Vervolgens maak ik vanheel dun ijzerdraad een soort kleine splitpennen om alle ledenmaten te bevestigen, je kan ze dan in allerlei standen zetten. Zoiets als, een beetjes van Maggie en een beetje van mijzelf, hihi

    Lieve groet,
    Josephine
    🌹🌹🌹

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja lastig als blogger zo rommelt. Maar goed komt ook vast wel goed. Ik merk wel dat ik via de mobiel de meeste problemen tegenkom.
    Mooi zijn je rozen. Altijd lekker even ontspannen in de tuin.
    En wat de deken betreft ik snap je helemaa.
    Ik zoek dan ook een goedkopere oplossing. l

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtige rozen, dat is genieten. Heerlijk even in de tuin rommelen, ik ontspan er ook van :-) Een behoorlijk prijsje hangt er aan zo'n deken, net wat je zegt, hij loopt niet weg ;) Denk er gewoon nog even over na. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen