zondag 2 oktober 2022

Herfsttuin

Ik had contact met Arthur via FaceTime. Na de gebruikelijke sessie van gekke gezichten naar elkaar trekken, het "kaas"liedje zingen (dat is een gek liedje met  ooit door mijn moeder zelf verzonnen woorden, zij zong het voor mijn zoon en ik nu voor zijn zoon) en een verhaaltje voorlezen kwam het gesprek ook over de tuin. 

Want hoe gaat het met de hommels en de bloemen in de tuin oma? Die hommels en die bloemen hebben toch wel een hele grote indruk gemaakt tijdens de logeerpartij deze zomer. Ik vind dat erg leuk, die interesse in alles wat groeit en bloeit! Ik vertelde hem dat het in Amsterdam heel veel geregend heeft en dat het een stuk kouder is dan in Marseille en dat de hommels zo langzamerhand hun winterhuisje gaan opzoeken. 

En ja die bloemen, hoe gaat het daar eigenlijk mee? Tijd om eens een rondje door het postzegeltje te maken. 


De herfstanemonen bloeien volop! Echte schoonheden zijn het en momenteel de blikvangers in de border! 



De hortensia verkleurt langzaam naar herfst en de bolchrysant is zo topzwaar door de regen dat hij aan de zijkanten moedeloos zijn bloemen laat hangen, maar nog steeds is hij mooi om naar te kijken. 


De magenta ooievaarsbek weet ook nog van geen ophouden. Al vanaf het vroege voorjaar blijft ze maar de ene na de andere mooie bloem produceren. Ze is zo groot geworden dat de twee potten die bij dit  hoekje van de border staan helemaal door haar zijn overgenomen en ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om haar terug te snoeien. 


Op het rek tegen het muurtje maken twee chrysantjes de herfstsfeer compleet samen met de sierpompoen. Zo af en toe zitten er ook nog wat bloemetjes in de geraniums. 

Dus het gaat wel goed met de bloemen in de tuin. Ook al is het minder dan een paar maanden geleden, er is nog steeds veel te zien. En niet alleen op bloemengebied, maar ook komen er elke dag weer heel veel vogels buurten. Ik heb alweer een vetbolletje en de silo met vogelzaad opgehangen en als ik thuis zit te werken is dat heel gezellig om naar te kijken. 

Als Arthur eind van de maand een weekje met zijn papa en mama komt logeren dan gaan we samen een rondje maken door de tuin en gaan we samen tulpenbollen kopen en mag hij helpen om ze te planten! 

Ik verheug me er nu al op!

6 opmerkingen:

  1. Mooi, je tuinfoto's! En wat een fijn vooruitzicht :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat staat er nog veel te bloeien bij je Annemarie, een
    genot om naar te kijken. Je schrijft over de magenta ooievaarsbek, [ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om haar terug te snoeien] maar dat hoeft nu ook helemaal niet. In de winter sterft het blad af en in het voorjaar zie je alles weer tevoorschijn komen en uitgroeien tot behoorlijke grote pollen volop bloemen, heb hem zelf ook staan, en die kleur is echt fantastisch. Wat leuk toch die gezellige gesprekjes die je regelmatig hebt met Arthur, en dat hij belangstelling voor de tuin en insecten heeft. Een wat een heerlijk vooruitzicht dat hij en papa e mama eind Augustus een
    weekje komen logeren. Kan hij inderdaad mooi helpen met de bloembollen te planten, zie het al helemaal voor me.
    Wens je een mooie week toe,

    Lieve groet,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is dat leuk hè... een kind dat zoveel interesse heeft in jouw leefomgeving. Het laat wel zien dat hij de dingen intens heeft opgenomen!
    Heerlijk dat ze een weekje komen, Annemarie.
    Iets om naar uit te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat is er nog veel te zien in je "postzegel" gezellig hè de vogels, hier is het ook een gekwetter van jewelste, ik heb onze struik intussen omgedoopt tot "het mussennest".
    Wat zullen jullie genieten van het bollen poten straks!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Er staat nog lekker veel in bloei in je tuin. Leuk dat Arthur nog veel herinneringen heeft aan de vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk hoor je tuin! Misschien kan Arthur tijdens de vakantie een paar vogeltjes spotten in de tuin.

    BeantwoordenVerwijderen