vrijdag 8 september 2023

Nieuwe avonturen van Tim

Al bijna zeven weken woont Tim nu bij mij en van die schuwe kat uit het asiel is bijna niets meer over. Meneer paradeert door het huis alsof hij de baas is, waarbij hij mij, als zijnde zijn personeel, niet alleen duldt maar ook zijn liefde komt betuigen. 

Het is zo gezellig en hij doet steeds andere, nieuwe, dingen ik zou er wel een boek over kunnen schrijven. Dat doe ik maar niet, maar een blog wel. 

Zo'n twee weken geleden, mijn laatste werkweek voor de vakantie, stond hij opeens op maandagochtend bij de achterdeur te miauwen. Hij wilde naar buiten! Nou prima. Mijn bureau staat voor het raam in de kamer naast de achterdeur dus al werkend kon ik hem in de gaten houden. 

Eerst bleef hij nog in de buurt van het huis, maar allengs liep hij verder de tuin in en zag ik soms zijn staart tussen de plantenpotten bewegen. Tussen zijn wandelingetjes door kwam hij steeds even kijken of ik er nog wel ben. 

Die controlerondjes doet hij nog steeds. Ik heb nu vakantie en vond het dus niet zo prettig dat hij me s'morgens al om zes uur wakker maakte en gelukkig doet hij dat nu wat later sinds ik op internet las dat je dit gedrag moet negeren. Nu komt hij tussen half acht en acht uur. Hij springt dan al luid miauwend op mijn bed en komt dan aan mijn hoofd snuffelen en tikt met zijn poot op mijn hand of hoofd. Dat laatste doet hij ook overdag als hij iets van me gedaan wil hebben. 

Als we dan beneden komen en ik zijn bak schoonmaak en zijn eten en drinken verzorg dan gaat hij direct daarna bij de achterdeur staan. Graag openmaken vrouw, want de buitenavonturen lonken! Hij heeft al een ontmoeting gehad met poes Toontje. Eerst zaten ze naar elkaar te kijken door de kieren van de schuttingdeur en toen Toontje het vorige week waagde om in de tuin te komen hebben ze elkaar live ontmoet. Dat was geen succes! Toon keek naar Tim en ze begon heel hard te blazen. Tim keek naar Toon, vanaf de mat binnen, en liet een hele diepe, langgerekte miauw horen waar Toon verschrikt van opkeek en een stap achteruit zette. Je zag haar denken, wat doet die kat hier? Dat was toch nooit?

Tim nam een enorme sprong de tuin in waarop Toon haastig op de schutting klauterde en naar Tim keek terwijl Tim midden in de tuin zich uitgebreid ging liggen wassen. Gelukkig blijft hij in de tuin en doet hij geen enkele poging om op de schutting te klimmen om de wereld buiten de tuin te verkennen. 

Hij speelt graag met takjes en blaadjes en brengt die ook allemaal naar binnen. Of hij ligt in de zon en houdt de eksters in de gaten die in de boom naast het huis wonen en nogal van de leg zijn van die kat ineens in de tuin. 

S'avonds komt hij dicht naast me liggen en dan moet er geaaid worden. Hij heeft hele wandelroutes bedacht vanaf de vensterbank over mijn bureau en dan een flinke sprong op de bank en dan wandelt hij achter mijn hoofd langs over de rugleuning van de bank naar de stoel waar hij graag een tukkie doet. Nogal omslachtig als je het mij vraagt, maar goed als hij het leuk vindt, dan vind ik het prima. 

Ik had zo'n laserspeeltje gekocht, maar toen ik las dat dit zielig is voor een kat omdat hij zijn prooi niet kan pakken had ik hem achter een kussen gelegd bij mijn plek op de bank en we speelden er dus niet meer mee. Dat was niet de bedoeling. Tim wist dondersgoed dat het ding daar lag en zat te vissen met zijn poot en maar op mijn hand tikken. Dus ik hem toch maar weer gepakt en met hem gespeeld. Hij vindt dat geweldig en komt er elke avond zelf om vragen. Nu zorg ik dat ik uiteindelijk die laser richt op een speeltje zodat hij toch een prooi kan vangen, maar ik geloof dat hij het leuker vindt om achter dat lichtje aan te rennen. Hij gaat dan soms zo hard dat hij slipt en uit de bocht vliegt. Een gek maar leuk gezicht. 

Arthur en Tim hebben ook kennis gemaakt, hij kwam dinsdag spelen en deed heel zachtjes en lief tegen Tim. Die bekeek dat eens en ging toen toch maar boven in zijn mandje liggen, maar aan het eind van de middag kwam hij beneden en ging aan Arthurs uitgestoken hand snuffelen en wilde best met Arthur met de bal spelen. Het snoepje wat hij daarna van Arthur kreeg ging er ook wel in. 

Ik heb Arthur uitgelegd dat Tim erg geplaagd is door kinderen in zijn vorige huisjes en dat hij daarom bang is en dat we voorzichtig moeten zijn en het is heel schattig om te zien hoe voorzichtig hij doet. Als we een poosje verder zijn dan zijn het vast dikke vriendjes. 

Het is heerlijk om te zien dat die schuwe kat veranderd is in een vrolijke, tevreden kat die geniet van zijn tuinrondjes, zijn speeluurtjes, die me komt opzoeken en hele verhalen tegen me miauwt en met me wil knuffelen. Ik geniet ongelooflijk van hem! 





 

7 opmerkingen:

  1. Wat heeft Tim en goed tehuis bij jou gevonden! Jullie genieten er allebei van.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat het zo goed gaat met Tim!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een goede beslissing geweest om juist deze poes een nieuw huis te geven. Zo genieten jullie van elkaar!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een goed nieuws en wat een gezelligheid, volgens mij houd hij je ook nog lekker bezig ;) Grapje, wij hebben Sjors, een teckel, ook hij weet goed te vertellen wat hij wel of niet wil. Ze hebben echt een eigen wil. Het is wel een knapperd hoor. Nog veel plezier samen :-) Groetjes Juffrouw Ooievaar

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijk verhaal Anemarie, je hebt met Tim een lot uit de loterij in huis. Een lieverd die goed aanvoelt dat je een goed hart hebt. Hij is ook zo mooi, vooral zijn ogen vind ik heel bijzonder, die kleur echt prachtig. Denk dat hij met Toontje goede maatjes gaat worden. En jullie saampjes genieten volop van elkaar, mooier kan het eigenlijk niet. Geniet volop!!!

    Lieve groet,
    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb ben zeker geen kattenexpert, maar volgens mij is de jacht voor een kat belangrijker dan de prooi. Zeker als er genoeg te eten is en dat is ongetwijfeld het geval bij jou. Je schrijft heel liefdevol over Tim!

    BeantwoordenVerwijderen