zaterdag 27 april 2019

Vlaggen op Koningsdag!

Er liepen hier diverse plannetjes voor Koningsdag en zoals dat meestal gaat ging er geen een van hen in werking maar liep het totaal anders.

In eerste instantie zouden we een dagje met mijn vader naar de Veluwe gaan alwaar hij een stacaravan heeft. Nu hij zelf niet kan rijden kan hij er niet eventjes naar toe dus hadden we bedacht hem als verrassing mee te nemen en dan later die dag lekker in het dorp een terrasje pikken met een hapje eten toe. Helaas werd gedurende de week het weerbericht alleen maar somberder.

Ook bleven nicht (14) en neef (11) toch graag een nachtje logeren. Zij zouden alleen vrijdagavond bij ons zijn omdat hun ouders naar het theater moesten maar een avond was niet genoeg. Ze wilden blijven tukken, uitslapen en een lekker ontbijtje.

Dus lieten we alle plannen maar varen en had ik bedacht dat ik op deze regendag nu eindelijk eens verder kon met de vlaggen voor de vlaggenlijn. Best wel toepasselijk op Koningsdag. Paps zou dan gewoon lekker komen eten. Maar wie schetste onze verbazing toen we vanmorgen wakker werden met de zon! Af en toe kwam er wel een wolk voor en het waaide behoorlijk, maar het was droog en de zon scheen.

Na het beloofde uitslapen, ontbijt, oranje tompoes en naar de Koning en zijn gevolg in Amersfoort kijken, werden nicht en neef weer opgehaald en keken manlief en ik elkaar aan. Nu het droog was wilden we er toch wel even uit, maar ja Amsterdam in was niet zo'n goed idee. Veel te druk. Gelukkig viel toen net een pak met reclame op de mat. Normaal heb ik daar een hekel aan maar nu zat er bovenop een folder van een bouwmarkt met een plantjes actie. Vijf tray'tjes parkgoed voor 5 euro! Dus 30 plantjes!

Vader gebeld of hij mee wilde naar de bouwmarkt annex tuincentrum in Amsterdam Zuidoost en dat wilde hij. Dus paps ingeladen en wij een prettig uurtje stukgeslagen. Heerlijk hoor zo neuzen tussen al die plantjes. En aangezien ik heel wat potten te vullen heb met eenjarigen was dit een mooi buitenkansje.

Paps vertelde dat hij eigenlijk toch graag wel even Amsterdam in had gewild maar dat hij het toch niet aandurfde met die arm in die sling want stel je voor dat ze tegen me aanlopen. Nee toch maar niet, maar jammer was het wel zuchtte hij. Waarop mijn man het stuur van ons fordje omgooide (wel voorzichtig natuurlijk) en zo zetten wij koers naar Amsterdam Oost. Daar zit een gezellig restaurant met uitzicht op de Middenweg en daar hebben wij heerlijk met zijn drietjes een drankje gedaan en uiteindelijk een hapje gegeten. Zo kon hij toch nog een beetje naar de reuring van de stad kijken zonder dat er tegen zijn arm aangelopen werd. Het was heel gezellig en lekker!

Toch had ik nog geen steek gehaakt en dat was ik wel van plan. Toen ik paps weer thuis gebracht had en hem geholpen had met douchen ben ik thuis op de bank gekropen en het laatste vlaggetje gehaakt. Ik legde ze op een mooi stapeltje en toen bleek dat ik er een paar een toertje te kort had en die heb ik bijgewerkt. Nu heb ik 28 kale vlaggetjes en kan ik starten met er een randje omheen haken.

Verder lijkt het me leuk om onder elk vlaggetje nog een kwastje te hangen en daar heb ik een beetje mee zitten pielen maar dat werd een erg slordig kwastje en behoeft nog wat meer oefening.
Morgen hoop ik op wat droge uurtjes met het liefste een beetje zon zodat de pas gekochte plantjes in de potten kunnen en dan kan ik s' avonds verder met de vlaggen, want nu moeten ze maar eens af!

Al met al was het tóch een leuke koningsdag!


1 opmerking: