dinsdag 30 juli 2019

Summertime

Summertime, and the living is easy........

Onlangs reed ik op een zonnige, zondagmiddag naar mijn dochter om haar even op te pikken van haar werk toen ik het prachtige liedje Summertime van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong op de radio hoorde.

En sinds de afgelopen week toen ons landje stevig was toegestopt onder een enorme deken van hitte zoemde dat dat deuntje en vooral de woorden: the living is easy steeds door mijn hoofd, want het leven een beetje "easy" nemen was eigenlijk het enige dat je kon doen met die hitte. Terwijl ik helemaal niks te klagen had want ik mocht gewoon lekker werken en bij ons op kantoor staat de airco aan. Hoewel het een gewoon kantoor is en er dus geen overledenen worden opgebaard staat de  airco altijd op standje goed koelen. Enfin zo blijven we goed geconserveerd! 😃

Thuis was het een iets ander verhaal, maar omdat we een plavuizen vloer hebben met vloerverwarming waar in de winter warm water door de buizen gaat en in de zomer koud water, was het daar met een ventilator ook nog best te doen. Zeker de eerste dagen van de week toen het vroeg in de avond al wat afkoelde en we buiten konden eten en tot de schemering inviel en de muggen ons kwamen plagen was het best te doen allemaal.

Een soort van vakantiegevoel met lekker een hapje eten maken op de BBQ en daarna op het gemakje wat zitten haken of een boek lezen. Met recht; the living is easy!

Eind van de week werd dat wat anders en was het in de slaapkamer niet te harden onder ons platte dak.  We hebben toen onze matrassen naar beneden gehaald en in de kamer geslapen. Een soort van kamperen in je eigen huis. Nu haat ik kamperen, maar met alle gemakken van een huis om je heen was dat goed te doen.

Inmiddels is het hele huis weer aardig koel en slapen we weer gewoon boven en konden we ook weer lekker buiten eten totdat we zonet verjaagd werden door een kort maar gemeen hard buitje. Alles was in een ommezientje kletsnat. Wel weer lekker voor de tuin natuurlijk.

Die tuin heeft ondertussen best een jasje uitgedaan door het weer. Eerst waren we natuurlijk een week weg en hoewel dochter tussendoor nog een keer goed had water gegeven zijn er toch enkele potplanten die het loodje hebben gelegd, helaas. Dit weekend is het koeler dus gaan we maar even lekker in de tuin werken. De zomer is nog lang niet voorbij dus wil ik nog kunnen genieten van m'n bloemen.

Terwijl ik vanavond lekker zat te haken viel mijn oog op de potten in het verlengde van mijn zicht zag ik dat de kleuren van mijn sjaal helemaal in stijl zijn met de bloemen.


De oranje afrikaantjes en de paarse petunia's matchen mooi....

... bij de kleuren van de sjaal. Hij schiet al lekker op!

Vandaag heb ik een paar collega's besmet met dit patroon virus. Het was niet zo druk dus dronken we op het gemakje een kop koffie en hadden het over haakzaken. Gezellig hoor zo'n praatje tussen het werk door. Inmiddels zijn er flinke plannen gemaakt, kleuren gecheckt, twijfels beslecht en diverse bollen Unicat besteld.

Dat we nog maar veel mogen haken deze nummertime! (and te living is stil easy.........)

1 opmerking:

De Breimeisjes zei

Bij ons nog steeds geen regen! Ja, wat een zomer!