maandag 24 mei 2021

Prik Pinkster Bloemen

Het zou het koudste en natste Pinksterweekeinde worden sinds tijden. En dat werd het ook! Althans buiten was het nat, koud en guur!

Maar binnen niet, binnen is het warm, gezellig en knus. En hoewel er al flink wat bloeit in de tuin staat dat er buiten nat en wat triest bij. Binnen niet, binnen staan drie prachtige boeketten uitbundig te stralen. 

Zaterdag waren wij 29 jaar getrouwd en hoewel dat geen kroonjaar is, is het toch altijd een dag met een feestelijk randje omdat we het nog altijd leuk hebben samen en omdat ik me gelukkig prijs dat ik mijn bruidegom nog aan mijn zijde heb! 

Van mijn bruidegom kreeg ik een prachtig boeket en ook mijn vader en mijn broer en schoonzus kwamen een mooi boeket langs brengen en dus zit ik hier te genieten van mijn blommen! 

Ook konden we dit weekend voor het eerst sinds maanden weer eens coronaproof op bezoek. Nu een aantal familieleden gevaccineerd zijn dorsten we het wel aan, natuurlijk hielden we ons aan de regels, we hebben het jarige nichtje niet geknuffeld en we hielden voldoende afstand (gelukkig wonen ze in een groot huis), maar wat was het fijn om elkaar weer te zien en bij te kletsen. Dan maakt het echt niet uit of het regent buiten, want dan schijnt binnen gewoon de zon. 

Op eerste pinksterdag ging al vroeg de wekker en waar ik normaal gesproken op een vrije dag een tikkeltje chagrijnig wordt van zo'n vroege wekker ging ik nu met plezier mijn bed uit want om 08.05 uur was ik aan de beurt voor mijn eerste prik! Ik mocht hem halen in de Afas Live en dat is hier vrij dichtbij en het was best bijzonder om op zo'n stille zondagochtend met een waterig zonnetje naar die afspraak te gaan. 

Het was prima geregeld en krap een uurtje later was ik weer thuis en maakte ik tevreden een kop koffie, want die prik geeft me zoveel rust. Het was al fijn dat mijn man hem twee weken geleden had gekregen want dan kon ik met een iets geruster hart aan het werk op een vestiging en hoefde ik minder bang te zijn dat ik het virus mee naar huis nam en hem kon besmetten. Dat gaf al rust, maar nu ik er zelf ook een heb en eind juni de tweede prik krijg geeft dat hele goede hoop dat we straks af kunnen reizen naar Marseille om eindelijk zoon, schoondochter en Arthur weer in onze armen te kunnen sluiten. 

Want het wordt steeds leuker om contact met hem te hebben, zeker nu hij steeds meer Nederlands gaat kletsen. We hadden hem een boek gestuurd met verhalen voor 3 jarigen, hij is dol op voorlezen en zo af en toe lees ik hem via FaceTime voor als hij naar bed gaat. Laatst was dat een boek van Pinokkio en het is dan een hoop gedoe omdat onze zoon dan de camera op het boek zet en ik dan de tekst kan lezen. Nu is dat met Pinokkio niet zo moeilijk omdat het verhaal wel bekend is maar daar neemt Arthur niet zomaar genoegen mee want hij weet welke tekst er zou komen. 

Zoon vond het boek, hoewel in het Nederlands, ook raar geschreven. De zinnen liepen niet goed en het verhaal week af van het origineel. Het werd wel weer tijd voor een nieuw boek vond hij en hij zou wat bestellen en als wij dat dan op wilden sturen. Tuurlijk, maar deze opa en oma gingen alvast zelf achter een voorleesboek aan en stuurde dat op. 

Dat was aangekomen en gisteren mocht Arthur het uitpakken en wij mochten daar getuige van zijn. Hij hield het pakje in zijn handjes, voelde even en riep toen: c'est une boek! En het werd een heel gezellig gesprek, hij was blij met het boek. We hebben natuurlijk meteen een verhaal gelezen en toen er een plaatje van een olifant voorbij kwam zong hij het liedje van olifantje in het bos. Nou dan smelt mijn oma hart hoor. Het was een gezellig halfuurtje, echt qualitytime met onze kleinzoon en daar geniet ik nog van na! 

Dus dat het buiten koude en natte Pinksterdagen zijn is niet van belang. Ik heb alleen een beetje een zere arm, maar dat heb ik van een griepprik ook altijd en dat is alleen een beetje lastig met breien aan het olifantendekentje, maar als het allemaal mee zit dan gaat het er voor zorgen dat we begin juli naar Frankrijk kunnen. Ik kan niet wachten en Arthur ook niet, want die roept steeds viens (kom) opa en oma! Nou nog even mannetje en dan komen we eraan!










10 opmerkingen:

  1. Nog van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag, wat een mooi boeket zeg!
    En wat fijn dat jullie misschien binnenkort jullie kleinzoon en zijn papa en mama weer in levende lijve kunnen zien!
    Bijzonder dat je op 1e Pinksterdag kon prikken. Ik kreeg ook de uitnodiging, keek wanneer ik terecht kan, en kreeg 3 opties waar ik uit kon kiezen. Dat zijn alleen maar dagen en tijden dat ik aan het werk ben. Ik had verwacht een kalender te krijgen waarop je dan een dag aanklikt, en ziet welke tijden dan nog vrij zijn. Op deze manier wordt het nog een hele toer om een afspraak te kunnen maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd! Wij zijn komend weekend al 30 jaar getrouwd!
    Wat fijn ook dat je je eerste prik hebt. Ik heb een afspraak, maar dat duurt toch nog we even...
    Ah, heerlijk, het kan bijna, naar Frankrijk!

    Idee: je zoon kan beter even een foto van de tekst sturen, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toch een feestelijk blogbericht, ondanks de kou en de regen...
    Geweldig dat Arthur twee talen spreekt, dat lijkt me toch wel lastig voor hem. Aan de andere kant; kinderen zijn op die leeftijd heel taalgevoelig.
    Ja, dat zou toch heerlijk zijn om naar Frankrijk te kunnen. Ik begreep dat het vanaf 9 juni weer mogelijk is als je volledig bent ingeënt of een negatieve tekst kunt laten zien...
    Wij hebben onze vakantie verzet naar eind augustus. We zouden eind deze week anders gaan en dat is net te vroeg.
    Twee weken geleden kregen wij onze eerste prik, Pfizer.. totaal geen bijwerkingen gehad. Maar ze zeggen dat het bij de tweede prik anders kan gaan.
    Nou, hopelijk gaat het allemaal de betere kant op en kunnen we weer een beetje normaal gaan leven...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Vergeet ik je nog te feliciteren met zoveel jaren huwelijksgeluk!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Van harte gefeliciteerd met jullie 29 jaar huwelijk, en een
    Prachtig boeket op de foto. Heerlijk een huis vol blommen.
    En fijn dat je inmiddels je eerste vaccinatie hebt gehad,
    dat geeft inderdaad een rustig gevoel zo ervaar ik dat ook.
    Ja het zou toch fantastisch zijn als jullie dit jaar naar
    Frankrijk kunnen afreizen en dat kleine manneke en de familie
    weer kunnen omhelzen, dat gaat vast snel lukken hoor.
    Succes met het Olifantendekentje, en wat een enig voorleesboek!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Van harte gefeliteerd allebei! Wat heb je een romantisch boeket gekregen, lief!
    Ja het weer zat deze Pinkster niet mee, maar gelukkig heb je er toch een zonnig weekend van kunnen maken.
    'C'est une boek' wat een schitterende zin! Leuk dat jullie op afstand konden genieten van het enthousiasme van Arthur maar ik kan me goed voorstellen dat je niet wachten tot je bij ze kunt zijn. Het zijn de beroemde laatste loodjes; weten dat bíjna mag, maar nu nog even niet....
    Wij hebben dan wel geen familie in Frankrijk maar hebben er wel heimwee naar. Nu maar hopen dat snel geregeld wordt dat we met een QR-code of een vaccinatiebewijs of een vaccinatiepaspoort weer kunnen reizen! (en dan ook nog even duimen dat de vacccinaties ook goed geregistreerd zijn bij de RIVM...). Maar het einde komt in zicht, nog even en dan zijn we weer 'vrij'!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn dat je voor de eerste keer gevaccineerd bent!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Gefeliciteerd en nog vele jaren samen. Het geeft toch wateer rust na de eerste prik. En fijn om weer wat familie te ontmoeten

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een fijn verhaal schrijf je. Wat leuk om met digitale hulpmiddelen jullie kleinzoon voor te kunnen lezen. Gefeliciteerd met jullie huwelijksjubileum en de vaccinatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Van harte gefeliciteerd, alsnog.
    Wat is het toch heerlijk dat je op deze manier toch een leuk contact kunt hebben met jullie kleinzoon.
    Geweldig dat hij zo’n Frans/Nederlands zinnetje er tussendoor gooit.
    Wij kregen alle twee ook op eerste pinksterdag onze prik, maar dat was wel onze tweede.
    Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan.

    BeantwoordenVerwijderen