dinsdag 18 mei 2021

Olifantjes

Op mijn vorige blog kreeg ik de vraag hoe groot de Adriana is geworden. Ik heb hem even nagemeten en hij is 110 cm breed en 155 cm hoog. Ik heb 7,5 bol gebruikt (misschien nog iets minder) en er zitten totaal 9 van die ruiten in. Ik heb hem langer gemaakt dan het patroon van Haakplein aangaf. Zij gaven 6 bollen op. Het is een kooppatroon voor € 1,99 dus voor in totaal € 10,00 euro heb ik een fijne deken. 

Voor het volgende project heb ik geen garen bij de Zeeman gekocht. Dat wordt een cadeautje en daar komt een baby onder te liggen dus dat mocht wel wat meer kosten.

Allereerst ging ik op zoek naar een leuk patroon en dus heb ik vele blogs doorgezocht, een avond stukgeslagen  op Pinterest en uiteindelijk vond ik een heel leuk dekentje op het blog Blij dat ik Brei van Jeanet uit Arnemuiden.

Is het geen schatje? Voor het garen benaderde ik Jeanet per mail want de winkels waren nog dicht en toen was ook nog niet bekend wanneer we weer mochten shoppen zonder afspraak. Nu had dat op afspraak ook wel gekund maar Amsterdam - Arnemuiden is een aardig stukje sturen en als je dan nergens een kopje koffie kunt drinken en naar het toilet kunt is het wel een lange rit. 

Maar geen nood, want ik mailde Jeanet over mijn plan om dit dekentje te breien en vroeg haar om advies voor het garen met het budget wat ik in gedachten had. Ik had het patroon al gekocht op Ravelry en daarin staat heel goed beschreven hoeveel garen je nodig hebt. 

Per mail kwam ze met wat voorstellen en op internet zocht ik bij de fabrikant de kleuren erbij. Om het definitief te maken hadden we ook nog even telefonisch contact en toen was ik er snel uit. Het is Amore 160 geworden van Borgo de Pazzi. Op het etiket staat: Recycled Merino Wool.... made with love! Dat vond ik wel passend want de baby is tenslotte ook gemaakt with love en ik maak het zelf ook altijd met liefde!

Een blauw/grijze tint voor de rand en de Olifantjes en ecru voor het middenstuk. Want het wordt een jongetje en dat leek me wel leuk. Het voelt heerlijk zacht aan en ik heb al even een proeflapje gemaakt om te kijken hoeveel steken ik ongeveer moet opzetten, iets meer dan het patroon anders wordt het te klein, en het breit erg lekker. Ik ga het dekentje breien met een rondbreinaald, dat is voor de vlerken wat prettiger. 

Ik heb ontzettend zin om er aan te beginnen, maar eerst moet ik nu snel de keuken in om een hapje eten te koken, want mijn vader komt een vorkje meeprikken en die verheugt zich op een warme hap en niet op een boterham omdat zijn dochter zonodig moet breien! 

8 opmerkingen:

  1. Wauw, wat is dit een schattig dekentje, en wat heb je mooi garen uitgekozen! Ik wens je heel veel plezier bij het breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie maat heb je gekozen voor jou Adriana, het is toch
    bijna ongelooflijk dat je voor zo weinig geld zo'n TOP
    deken hebt, echt een pracht exemplaar.
    Maar de volgende wowww wat een lieflijk dekentje gaat dat
    worden, en Merino wol is zo MOOI, en inderdaad de tekst
    made with love maakt het helemaal compleet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jaaaa, dat is een schat van een dekentje! Ik krijg bijna spontaan ter plekke zin om hem ook te maken...:)
    Maar dat doe ik natuurlijk niet. Wat een mooi garen zie ik daar liggen. Je bent vast na het eten aan de brei gegaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat een schattig patroon, ik snap dat je meteen wilt beginnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schattig patroon! En mooie kleuren heb je gekozen.
    Veel breiplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk patroontje, dat wordt een lief dekentje! Veel plezier met breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat wordt héél veel breiplezier, wat een mooi patroon, succes !

    BeantwoordenVerwijderen