Men neme 10 liter rauwe melk, zo van de koe
Verwarm het en voeg daaraan wat stremsel toe
Afkoelen, roeren de wei van de wrongel scheiden
Weer roeren en de boel in stroken snijden
Opnieuw verhitten, het water verversen
Afgieten en hup de boel in de persen
Stop het in een mal
Waar het de komende weken rijpen zal
En uiteindelijk met veel hosanna’s
Zal uitmonden in een mooie ronde kaas
Die dan op mijn boterham belandt
KAAS, de trots van Nederland
Appeltje eitje zo te lezen heb je zelf al eens kaas gemaakt. lijkt me een inrtensief werkje
BeantwoordenVerwijderenKaas, heerlijk! Wat heb je weer een leuk gedicht gemaakt!
BeantwoordenVerwijderenDit gedicht kan zo naar de VVV's, het is een mooie reclame voor onze trots!
BeantwoordenVerwijderenLekker, man!
BeantwoordenVerwijderenLekkere k
BeantwoordenVerwijderenYummie!
BeantwoordenVerwijderenMmmmmm heerlijk KAAS ben er echt gek op in alle vormen,
BeantwoordenVerwijdereninderdaad de TROTS van Nederland, wederom SUPER beschreven!!!!
Ik ben ook dol op kaas. En het kaasmaken is een heel mooi proces. Ik heb een vriendin die boerin is en ook zelf kaas maakt; prachtig!
BeantwoordenVerwijderenJe hebt het mooi beschreven, zou zo willen beginnen.
BeantwoordenVerwijderenBen dol op kaas, maar zelf maken, dat is weer een ander verhaal.