dinsdag 1 februari 2022

Nog 5 maanden!

Het is 1 februari vandaag en dat betekent dat ik aan het aftellen ben. Nog 5 maanden ben ik bezig in mijn huidige baan en dan is het klaar. Nog 5 maanden genieten van wat ik nu heb. 

Het is wel een beetje een gek idee en ik ben dan ook aan het nadenken hoe ik de zoektocht naar een nieuwe baan ga aanpakken. Allereerst moet er natuurlijk een recent cv komen. Laatst werd ik benaderd door iemand die nu een vacature heeft en die vroeg of ik een cv had die ik naar hem kon mailen. 

Nou eh, nee nog niet. Dat wordt dus stap 1, een nieuw cv. Zo'n cv moet er een beetje gelikt uitzien en de ontvanger een beetje nieuwsgierig maken. Omdat ik nu zelf de werving en selectie doe krijg ik honderden cv's per jaar onder ogen en daar zitten pareltjes tussen qua layout maar ook episteltjes met drie regels. 

Ook moet er een foto op en daar moet ik voor naar een echte fotograaf. Het moet tenslotte wel een beetje professioneel overkomen. Ik krijg soms cv's met foto's van mensen in een badpak, of op een terras met een groot glas wijn in de hand, of innig verstrengeld met een python om hun nek, of dansend op een bruiloft. Heel leuk allemaal, maar niet erg professioneel. 

Dat moet ik dus anders aanpakken. Zo'n foto laten maken vind ik nog een heel ding. Als ik in de spiegel kijk en ik zie die ouwe kop, dan denk ik wel eens, misschien moet ik daar eerst iets aan laten doen. En dan bedoel ik niet het mes erin, oh nee dat zeker niet, maar wel een beetje opschuren zeg maar. 

Toen ik in december voor controle van mijn hand naar de kliniek moest, werd er op een groot scherm aan de muur een reclamefilmpje vertoond van zo'n correctieboer die in hetzelfde pand gevestigd is. Je kunt daar je kop laten verbouwen voor een paar lieve duiten, maar ook zonder dat er messen aan te pas komen kunnen ze behoorlijk wat verbeteren en de kreukels uit je behang strijken. 

Daar heb ik over nagedacht, maar stel je hebt de boel laten doen en je maakt van je opgeleukte hoofd een foto die pontificaal op je cv komt en je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dan weet je maar nooit of je er nog zo fris en fruitig uitziet als op die foto en dan schrikken de recruiters zich een hoedje als je toch weer gekreukeld binnen komt zeilen. 

Dus nee, dat doe ik toch maar niet. Ze moeten maar genoegen nemen met die kreukels, die heb ik tenslotte eerlijk en zelf verdiend. 

Maar goed, nog 5 maanden te gaan en dan is het of Toos Werkeloos of een andere baan! In handwerkland kennen wij de WIP en de UFO en dit project ga ik maar WIF noemen. Work In Future!

Ik hou jullie op de hoogte!


Plaatjes Cijfers

10 opmerkingen:

  1. pfft dast zijn veranderingen wij nog een maand of 7 dan krijgt/ neemt manlief pensioen. Ook dat zijn veranderingen en puzzels maar komt goed. Je hebt weer met humor geschreven ook ik heb kreukels ha ha ha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een gezicht met hier en daar een teken van het leven is vele malen mooier dat zo'n opgeblazen en onecht gezicht!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kreukels laten tenminste zien dat je hebt geleefd toch. Je neemt een bak levenservaring mee. ;) Succes met de zoektocht.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Best spannend allemaal Annemarie, 5 maanden lijkt nog ver mar voor je
    he weet is het al zover. Met een nieuw CV ben je ongetwijfeld al aan
    het worstelen. Wat een giller zoals je schreef wat jij allemaal voor
    foto's op een CV te zien kreeg, hihi zeker niet professioneel.
    En een correctieboer, haha nee je wil toch niet zo'n botoxhoofd,
    als je dan zou lachen scheurden je mondhoeken uit zo strak alles is.
    En je hebt het totaal niet nodig mal mens, als ik je foto bekijk zie
    ik een charismatisch persoon, dus dat gaat helemaal goed komen.
    ben heel benieuwd hoe alles gaat verlopen, fijn dat je ons op
    de hoogte houd van je Work in Future......

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh wat spannend! Ik wens je veel succes bij het vinden van een andere, leuke baan. En die kreukels, die horen er gewoon bij hoor, daar zit heel veel wijsheid en ervaring in verwerkt 🌞 Mooie term, Work In Future!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel veel succes met de WIF!
    Vroeger hoefde ik geen foto bij een c.v bij te voegen...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oeps Annemarie, dat wordt spannend... Ik hoop natuurlijk dat je een fijne nieuwe baan vindt die goed bij je past.
    Tja, en die foto... Als je het nodig vindt, kun je altijd nog eerst een bezoekje aan de schoonheid specialiste brengen en daarna die foto laten maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ja inderdaad, dit is een spannende tijd. Ik kan me voorstellen dat het druk in je hoofd is, dan geeft het hopelijk wat lucht als je CV af is. Gelukkig ben je niet helemaal een leek op dat gebied en heb je veel voorbeelden langs zien komen.
    Het is voor mij een eeuwigheid geleden dat ik een cv gemaakt heb; het verbaasde me dan ook toen ik las dat er een foto bij moet. Ergens vind ik dat niet correct; het gaat immers om wat iemand kan en niet om de buitenkant. Een 'mooie' buitenkant kan een nare binnenkant hebben.... Groot gelijk dat je gewoon als jezelf op de foto gaat!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Super leuk geschreven, maar het is een spannende tijd!!
    Ook moeilijk, zeker als je het naar je zin hebt bij je huidige werkgever, dan kies je in feite niet zelf voor deze verandering:(
    Nu zitten werkgevers tegenwoordig te wachten op goede werknemers én zo te horen zit dat bij jou wel snor! Ik wens je veel succes met alle rompslomp die erbij komt kijken voordat je een nieuwe (maar vooral ook een waar jij graag werkt) werkgever hebt gevonden. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat spannend hopelijk vind je een nieuwe leuke baan.
    Grappig al die verschillende cv's, ik denk dat het best wel meevalt met je kreukels, je ziet er goed uit. En wat maken die paar rimpeltjes nu uit?
    Veel succes met je zoektocht!

    BeantwoordenVerwijderen