zondag 7 augustus 2022

J'aime les fleurs

Ik hou van bloemen en dat is in mijn tuin goed te zien. Ik vind het ook leuk dat Arthur - zo klein als hij nog is - ook van bloemen houdt. Dat is een mooie gezamenlijke interesse waar we samen veel plezier mee hadden tijdens de logeerpartij. 

Toen we naar de markt gingen moesten er natuurlijk niet alleen groenten en fruit gekocht worden maar moesten we ook naar de bloemenkraam. Arthur mocht helpen kiezen. Na lang twijfelen tussen rode rozen, helblauwe delphiniums en zonnebloemen koos hij toch voor de zonnebloemen. Tournesols, vertelde hij me. Die moesten het worden! De bloemenman had een aanbieding van 10 stuks voor € 7,50 en toen hij vroeg of dat goed was, had Arthur al ja gezegd voor ik kon reageren. 

Het was zo'n groot pak dat hij ze zelf amper kon dragen en thuis zetten we ze samen in mijn grote vaas. Ze stonden prachtig op de vensterbank tussen de ramen. Elke dag keken we er samen naar hoe de bloemen zich openvouwden en uitbundig stonden te bloeien. Ze vierden hun eigen feestje. 

Kijk oma, die bloemenzon is ook open. Ja mooi hè dat die zonnebloem nu ook open is. Er was wat taalverwarring soms maar ook leerden we van elkaar. Ik was een week of wat geleden juist weer begonnen om mijn Frans wat op te vijzelen en dat deed ik via de app van Duolingo. 

Met Arthur in de buurt was dat heel leuk. Als hij zat te spelen en ik aan het oefenen was dan kwam hij er gezellig bij zitten zodra hij het pingeltje hoorde dat ik een les goed had gemaakt. Als hij een Frans zinnetje hoorde dan zei hij het in het Nederlands en soms als ik een woord niet wist dan vroeg ik het aan hem en vaak wist hij het wél. Op deze manier heb ik een hoop kennis opgedaan de afgelopen weken!

J'aime les fleurs is dan ook een zinnetje wat er inmiddels goed inzit en dat komt altijd wel van pas. Gisteravond kwam mijn vriendin/buurvrouw nog even over de schutting kletsen om gedag te zeggen. Ze gaat met haar jongste zoon op vakantie met interrail door Europa. Vanmorgen vroeg begon de reis en de eerste stop was Parijs. 

Terwijl we zo stonden te kletsen kreeg ik haar plantenbakken in het oog. Die zouden haar ook gaan missen de komende drie weken en ik stelde voor dat haar planten bij mij komen logeren. Dan kan ik ze water geven. Dat vond ze een goed idee, want hoewel haar oudste (volwassen) zonen thuisblijven zit het niet in hun systeem om de planten water te geven. Logisch want ze werken allebei. 

En dus verhuisden we de boel en zit ik nu te genieten van extra veel bloemen in de tuin. 

Bon voyage lieve vriendin! J'aime aussi tes plantes! 

Beetje van mezelf en veel van de buuf!


3 opmerkingen:

  1. Je bent dus ook nog een superbuuf! Heerlijk, bloemen in de tuin en ik ben ook dol op tournesol!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige nieuwe profielfoto heb je geplaatst
    Annemarie. Het is zo mooi te lezen hoe je samen met Arthur heerlijk kon keuvelen, en inderdaad leuk dat zo'n klein manneke ook gek is op bloemen. Prachtig zo'n gigantisch boeket zonnebloemen. Grappig eigenlijk dat de Fransen de naam aan deze bloemen geven na het gedrag van de plant, ze draaien letterlijk met de zon mee. Fijn ook dat je zo'n mooi vriendschappelijk contact met je buurvrouw hebt. Jij kunt nu mooi genieten van haar bloemen en zij krijgt weer mooie bloemen retour na de vakantie.
    Fijne nieuwe week gewenst,
    Et moi aussi j'aime beaucoup les fleurs, 👀

    Liefs Jsephine.

    Et moi aussi j'aime beaucoup les fleurs,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zie ik het goed? een nieuwe profielfoto? Mooi!
    Die link kreeg ik vorige week toegestuurd, om Engels te leren...ik heb het nog niet geprobeerd, maar nu ik zie dat ook andere talen mogelijk zijn, zal ik toch eens kijken.
    Succes met het verzorgen van alle mooie bloem

    BeantwoordenVerwijderen