vrijdag 1 mei 2020

Vrijdagavondfrutsel en Franse wens.......

Het fijne van de vrijdag is dat naarmate de dag vordert je dichter bij het weekend komt. Nu heb ik helemaal geen hekel aan de doordeweekse werkdagen, integendeel, maar toch heb ik het weekend innig lief.

Daarom voelt de vrijdagavond altijd extra fijn. De werkweek zit erop en het weekend ligt nog helemaal voor je als de witte, onbeschreven bladzijdes van een nieuw schrift. Een beetje speciaal dus en net ietsjes gezelliger en meer ontspannen omdat er even niets meer hoeft.

Zo'n vrijdagavond leent zich bij uitstek voor een fijn frutselwerkje. En dat ben ik dan ook lekker aan het doen!




Vanmiddag heb ik ook weer even op (een bijna leeg) kantoor gewerkt en toen ik thuiskwam dook ik even achter de laptop en daar las ik op een blog van Renie, een Nederlandse dame die al heel lang met haar gezin in Frankrijk woont en schrijft over het Franse leven en daarbij ook heerlijke recepten deelt, over een mooi Frans gebruik.

Vandaag, 1 mei de dag van de Arbeid wordt nog best uitgebreid gevierd in Frankrijk. Normaal gesproken staan er op die dag overal stalletjes op pleinen en wegen die kleine bosjes Lelietjes van Dalen verkopen. Zo'n lekker ruikend bosje geef je dan aan een dierbaar iemand en de gedachte erachter maakt dan dat dat bosje geluk brengt voor de komende tijd. Dat wist ik dus niet!

Maar wat wil het geval, in mijn tuintje staat een grote pot met lelietjes van dalen die op dit moment in bloei staan en heerlijk ruiken. Ik rende (nou rende das een tikkie overdreven) de tuin in om een foto te maken van mijn mooie lelietjes en stuurde deze foto door naar mijn lieve schoondochter vergezeld van goede wensen.

Ik kreeg direct een appje terug dat ze de lelietjes mooi vond en dat ze het zo jammer vond dat ze vandaag naar goed gebruik geen lelietjes op straat kon kopen. Alles zit nog in de lockdown in Frankrijk dus marktstalletjes met bloemen zijn niet aan de orde nu.

Een mooi detail is dat ik deze lelietjes van mijn moeder heb gekregen. Zij had wat polletjes geplant achter de stacaravan in Ermelo en daar in dat bos, onder de hoge bomen deden die lelietjes het zo goed dat het er alsmaar meer werden. Als je achterom naar het schuurtje liep, dan werd je begeleid door een wolk van parfum.

Toen wij een tuintje kregen, kreeg ik een polletje en omdat ik niet zo snel wist waar ik ze zou zetten, plantte ik ze zolang maar even in een hele grote pot. Daar staan ze nu al 27 jaar en elk jaar komen ze weer op. Een mooie herinnering aan mijn lieve mama.

En omdat wij allemaal ook wel wat geluk kunnen gebruiken met die verrekte pandemie, deel ik ze met jullie! De lelietjes van dalen van mijn mams. Dat ze maar veel geluk mogen brengen!


4 opmerkingen:

  1. Ik wist ook niet van die betekenis erachter. Maakt het een extra bijzonder plantje voor mij. Het was de lievelingsbloem van mijn moeder, ze had ze zelfs in haar bruidsboeket zitten. Ik heb er geen in mijn tuin, maar die schrijf ik direct op mijn wensenlijstje, voor als we weer veilig naar het tuincentrum kunnen. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij waren heel vaak rond 1 mei in Frankrijk en ja, ik wist het wel.
    Wat leuk dat je je schone dochter zo een virtueel boeketje gaf!
    En zo mooi, jouw pot vol lelietjes, een prachtige herinnering aan je moeder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd ook van die bloemetjes! In mijn vorige tuin/vorige huis hadden we er een paar, maar hier niet. Toch maar eens verandering in brengen.
    Voor jou zijn deze bloemetjes heel bijzonder, dat snap ik...
    Maar wat ben je nu aan het borduren?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. NOODLENINGEN MET LIGHTSTREAM©


    LIGHTSTREAM de beste online leningmaatschappij is hier om u die lening te geven waar u naar op zoek was zonder stress of veel papierwerk zonder verborgen betalingen.Heeft u zich zorgen gemaakt over waar u een lening kunt krijgen? door banken afgewezen vanwege uw lage kredietscore? of u maakt zich zorgen over het online lenen.

    Maakt u zich geen zorgen meer, want LIGHTSTREAM LENINGEN verstrekt u een lening voor een rentetarief van slechts 4%. Neem contact met ons op (lightstreamloansinc@gmail.com).

    Onze diensten omvatten. Zakelijke leningen, Autoleningen, Huisleningen, Studentenleningen, echte financiering, vastgoedbelegger, bouwleningen, woningleningen. Consumentenleningen, FHA-leningen, persoonlijke leningen, autoleningen enz.

    LIGHTSTREAM biedt leningen aan zonder verborgen betalingen van 1.000 tot 20.000.000 EUR / USD / PONDEN voor een duur van 1 tot 20 jaar. Wij staan ​​op alle uren van de dag voor u klaar. Onze methoden zijn eenvoudig en kort, wat betekent dat u binnen 24 uur een aanvraag kunt indienen en een lening kunt krijgen.
    Aarzel niet, laat u niet overstelpen door die financiële last. Laat financiële zaken dat bedrijf niet stoppen, u die machine, een nieuwe auto of een nieuw huis ontnemen.

    Neem vandaag nog contact met ons op via onze officiële e-mailadressen

    E-mail 1: (lightstreamloansinc@gmail.com)
    E-mail 2: (lightstreaminc@zohomail.com)

    LIGHTSTREAM ©

    BeantwoordenVerwijderen