zaterdag 11 december 2021

Gescheiden!

Sinds afgelopen maandag zijn mijn man en ik gescheiden. Dat was niet onze eigen keus hoor, maar dat moet van oom Jaap en tante Corona. 

Vorige week werd ik verkouden, dat was logisch want Arthur was ook verkouden, zo'n snottebellen, peuterverkoudheid en die snottebellen was ik vaak te snel af met een tissue maar soms niet en wat is er lekkerder dan als je bij oma op schoot naar een verhaal ligt te luisteren om je neus even aan oma af te vegen. Niet erg hygiënisch maar dat heb je nu eenmaal met kleine kinderen. 

Een zelftest wees uit dat Arthur negatief was voor corona en mijn zelftest ook. Mijn echtgenoot had geen klachten, althans hij hoestte wat, maar dat doet hij altijd omdat dit een van de bijwerkingen is van de hartmedicijnen en hij voelde zich verder prima. 

Maandagmorgen had hij een afspraak op zijn werk en om toch geen risico te nemen deed hij een zelftest en die was positief! Mijn zelftest was opnieuw negatief. Het hele circus werd opgetuigd, op naar de GGD voor een PCR en man in isolatie en ik in quarantaine. 

Dat is een gekke gewaarwording! We zijn in ons hele huwelijk nog nooit zo lang gescheiden geweest van elkaar! Zelfs voor zijn hartoperatie waren we maar vier nachtjes niet samen. 

Het logeerbed werd opnieuw opgemaakt en waar vorige week Arthur nog lag lig ik nu op die plek en appen we elkaar om welterusten te zeggen. Net als dat we appen over wat hij wil eten en drinken en over andere zaken die hij nodig heeft. Het is een armzalig bestaan, maar het kan even niet anders. 

Mijn lief kreeg een brief van de GGD met nuttige adviezen. Zoals het advies dat we niet mogen zoenen en geen seks mogen hebben en dat we ieder een eigen tandenborstel én een eigen handdoek moeten gebruiken! Duh, wat denken ze wel bij die GGD dat wij samen met een tandenborstel en een handdoek doen? Ik hou veel van die man, maar wil graag mijn eigen tandenborstel en handdoek gebruiken. Viespeuken bij de GGD. 

En hoe kun je zoenen en sex hebben als de patiënt in isolatie zit? Beetje lastig, of het moet telefoonseks zijn, maar dan kun je mekaar niet besmetten en dan zou dat dus wel mogen. Daar zouden ze wat duidelijker in moeten zijn. 😆

Het is me wat en het geeft een hoop gedoe! We hebben maar een klein huis en maar 1 wc dus er wordt hier schoongemaakt als een malle! De Picnic brengt de boodschappen, maar dat deden ze al elke week en het brood in de vriezer wordt nu wel erg schaars, maar de broodbakmachine doet geduldig haar werk en zo werden we vanmorgen wakker in een huis dat naar vers brood geurde. Mijn doorgaans goed gevulde voorraadkast komt nu zeker goed van pas!

En die arme man maar alleen boven in de slaapkamer zitten. (zonder zoenen of sex maar wél met zijn eigen tandenborstel)  Gelukkig heeft hij milde klachten want met zijn achtergrond was het nog maar de vraag hoe of een coronabesmetting zou gaan verlopen, maar het lijkt tot nog toe allemaal mild te verlopen. Gelukkig is hij gevaccineerd! 

En zo hebben we sinds corona uitbrak het virus steeds buiten de deur gehouden door heel erg voorzichtig te zijn en is hij alsnog de pineut. En hoe en waar? Het is ons een raadsel. Zo zie je maar wat een akelig virus het is. 

Morgen mag ik testen bij de GGD en als die (net als alle zelftesten van de afgelopen dagen) ook negatief is dan mag ik weer uit quarantaine en als mijn lief 24 uur klachtenvrij is. Dat vertelde de aardige GGD mevrouw die vandaag belde. Maar ze heeft volgens mijn man dus niet gezegd of we dan wel weer mogen zoenen! 

Nou ja, we zien wel, belangrijk is dat hij helemaal opknapt en ik wist al zeker dat ik hem niet kwijt wilde maar nu weet ik echt zeker dat ik niet wil scheiden. En ik hoop hij ook niet!


Coronavirus: 48 patiënten in het ziekenhuis

11 opmerkingen:

  1. Oh ik schrok al scheiden ?? Maar ja corona in huis dan ben je echt de klos. Al dat gedoe in quarantaine. Je bent met je hele gezin de pineut want ook al ben je negatief je hebt er wel mee te maken.
    Ik gad het vorig jaar zhuis opname en al dat gedoe meer. Nu zijn we gevaccineerd en hoop het alsnog weer buiten de deur te houden.
    Wens julliexsterkte en beterschap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Och wat lastig gelukkig is je man niet al te ziek, beterschap gewenst

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoewel de situatie niet zo leuk was, heb ik toch moeten lachen om je stukje, vooral de absurde uitspraken van de GGD, niet zoenen en geen seks. Eigenlijk zitten wij ook in quarantaine, want het collegaatje van dochterlief was besmet en wij hebben gisteren bij dochter gegeten, wisten nog van niets maar daarnet belde ze. Hoop dat het mee zal vallen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is Arthur later nogmaals getest? En je zoon? Want als ik lees dat jullie verder zo voorzichtig zijn en alles op afstand houden, lijkt het haast alleen bij hen vandaan te kunnen zijn gekomen.
    Fijn dat je man milde klachten heeft, maar knap lastig hoe jullie nu onder 1 dak toch gescheiden moeten leven.
    Ach weet je, nu geen zoenen en sex betekent dat jullie straks wat in te halen hebben 😉
    Wat een rare info van de GGD inderdaad, hoe dom kunnen mensen zijn om dat zelf niet te kunnen bedenken?! En inderdaad, dezelfde tandenborstel en handdoek?!
    Nu ga ik hard zitten duimen voor je dat je man het niet al te leuk vindt, alleen op slaapkamer... 😀

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @anja Jazeker Arthur en zijn vader zijn allebei in Frankrijk officieel getest en allebei negatief. Achteraf is mijn echtgenoot wel bij de huisarts geweest en heeft daar met mondkapje in de wachtkamer gezeten, wel op 1,5 meter afstand.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ja ik schrok ook even toen ik de kop las, maar het neemt niet weg
    dat dit toch ok even schrikken is. Vooral vanwege de hartoperatie
    die je man heeft gehad hoop je toch dat alles zal verlopen.
    Zie jullie in gedachten al appen voor ieder wissewasje, lijkt
    me een heel vreemde gewaarwording. Hoop dat je man snel weer
    klachtenvrij zal zijn zodat jullie weer innig kunnen kussen;-)
    Werkelijk absurd de zogenaamde nuttige adviezen van de GGD,
    het lijkt wel of ze veronderstellen dat de meeste mensen een
    IQ hebben van 70 of zo, vind het dan ook meer een belediging.
    Maar ja, als jullie maar weer snel het gewone leven kunnen
    oppakken, veel beterschap gewenst.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dat zal wel schrikken zijn geweest, erg vervelend allemaal.
    Hoop dat je man snel weer hersteld.
    Je schreef er wel een leuk blog over !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een toestand! Maar gelukkig heeft je bericht een vrolijke toon. Hopelijk houdt je man er niets aan over en liggen jullie al weer snel lepeltje, lepeltje; dat is toch veel gezelliger!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Nou daar zette je me mooi op het verkeerde been met de koptekst! Uit ervaring weet ik trouwens dat het in één kamer verblijven helemaal niet meevalt. Gelukkig is het tijdelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je verteld het leuk, maar ondertussen is het toch echt minder leuk.
    Ik hoop dat het al met al mee gaat vallen voor je man.
    Tot nu toe hebben wij eraan kunnen ontsnappen, maar je weet het maar nooit!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Je zette iedereen mooi op het verkeerde been met de kop van je blog!

    BeantwoordenVerwijderen