woensdag 6 juli 2022

Tuinpraatje

Een van de prettige dingen van tijdelijk geen werk hebben is dat ik later kan opstaan, niet dat ik nu de halve dag in mijn bed lig hoor. Dat de dag dan nog blanco voor me ligt leek me vooraf wel een dingetje want dat werk gaf me nu juist een reden om mijn bed uit te komen en tegen die vrijheid zag ik dus best wel op. 

Dat blijkt mee te vallen. Gelukkig want er is nog best wat te doen in huis en vooral tuin. Maandag heb ik eerst wat achterstallige klusjes in huis gedaan zoals de oven schoonmaken, de logeerkamer opruimen en de hele bovenverdieping stoffen en zuigen. Alles op het gemakje. 

Gisterochtend ben ik direct de tuin in gegaan. Toontje stond al vroeg voor het raam te miauwen en dus stapte ik met mijn koffie de tuin in om aan de gewenste aaitjes te voldoen. Toen ik toch in de tuin was ben ik meteen maar aan de slag gegaan, want het onkruid tierde al weer welig. Als je dat een week verzaakt dan neemt dat groene gespuis direct een spurtje en komen ze met hele families. Hup weg ermee! 

Achter in de tuin onder een kleine overkapping staan de extra tuinstoelen en hoewel dat overdekt staat, is dat daar toch een stoffige boel. Twee van die stoelen bleken laatst kapot dus die moeten bij het grof vuil en dat betekende dat ik gewapend met een bezem om de spinraggen weg te vegen de spullen die voor die stoel staan moest weghalen. 

De papierkliko moest die dag toch geleegd worden dus dat scheelde al ruimte en de bbq heb ik verplaatst en het rooster in een emmer met heet sop gezet. De bbq was het ding van mijn man. Altijd maakte hij het vuur aan en bakte het vlees of de groentes. Dat zie ik mezelf niet doen, maar wie weet als zoon straks een weekje hier is wil hij het vuur wel aanmaken. Dus in het sop met dat rooster. De stoelen heb ik eruit gehaald en alles netjes aangeveegd. Het is weer keurig. 

De borders zijn gewied en de rest van de tuin heb ik geveegd en opgeruimd, zodat straks de zandbak er kan staan waar Arthur fijn mee kan spelen. Die zandbak ga ik maken van een oude koffer. Het wordt een soort van mobiele zandbak. Als het af is zal ik de foto's laten zien. 

Toen dat allemaal klaar was ging ik snel onder de douche want ik was zelf ook erg stoffig geworden en wilde geen spinnenwebben in mijn haar. (Denk er zelf een bijpassend plaatje bij van Fiep Westendorp) 😁

Daarna kon ik me lekker in een tuinstoel laten zakken met nog een heerlijk kopje koffie er bij en genieten van al het moois in mijn tuintje. 

De borders zijn erg mooi nu en het harde werken van de afgelopen maanden loont. En zo kon ik me als (tijdelijke) werkeloze heerlijk onderdompelen in de schoonheid van mijn bloemen. Totdat het eerste onkruid zich weer laat zien, dan moet ik weer uitrukken. Maar nu eerst genieten en volgende week een spelend jongetje in de tuin! Dat is ook genieten!

Een ooievaarsbek in de prachtige kleur magenta fleurt de boel op!

De wit/gele border met het rood van de crocosmia. Hoe die daar terecht is
gekomen weet ik niet want ik
heb nooit rood in de tuin, maar wegdoen kan ik ook niet. 


6 opmerkingen:

  1. Deze twee maanden "vrij" zullen je goed doen. Zie het maar als een klein cadeautje bij al het nare dat je overkomen is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt de vrije tijd bijzonder goed gebruikt Annemarie,
    wat geeft het dan een voldaan gevoel hé als je bij het
    tweede kopje koffie zit te genieten van het resultaat.
    Hererlijk dat volgende week al de familie met kleine Arthur komen logeren. Het gaatheerlijk weer worden
    dus dat treft. En je maakt me wel heel nieuwsgierig
    hoe je de koffer als zandbak gaat omtoveren.
    Geniet volop van het resultaat!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij bent goed bezig geweest! En wat klinkt dat leuk: een kofferzandbak, ik ben heel benieuwd.
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt eer van je werk, geniet er maar van. goed idee
    zo'n zandbak, ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super leuk blogje en wat een voldoening geeft het

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die koffie had je dan ook weer echt verdient ;)
    Ja, BBQ's zijn volgens mij ook een echt mannending, ik zie het mezelf ook niet doen, met de BBQ in de weer. Het ziet er weer gezellig uit in je tuin. Ja, dat onkruid, leuk hoe je er over schrijft, maar van mij zou het wel wat minder mogen, ze houden je in ieder geval lekker bezig ;) Veel plezier met je familie en ook ik ben benieuwd naar de kofferzandbak. Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen