vrijdag 1 juli 2022

Een goed afscheid én een nieuw begin!

Wat een bijzondere week had ik. Een week van afscheid nemen. En zoals we bij Yarden altijd zeggen, ehm zeiden: Een goed afscheid helpt je verder en dat klopt helemaal. Want het was een goed afscheid. Dat begon vorige week met een etentje met mijn naaste collega's van de afdeling P&O. Het was warm weer en wij zaten op het terras van het restaurant onder een hele grote parasol en dat was gezellig. 

Er waren mooie speeches, lekker eten, cadeautjes en mooie bloemen. Een beetje weemoedig reed ik die avond naar huis. En dat alleen thuiskomen dat went nog niet. Het is nog steeds heel raar dat mijn lief dan niet meer op me zit te wachten en dan zegt; vertel hoe was het. 

De rest van de week had ik nog wat sollicitatiegesprekken via Teams, deed ik nog wat laatste moment overdracht klusjes, vroeg een WW uitkering aan en ging nog een laatste keer naar het uitvaartcentrum hier in Amsterdam Zuidoost. Het uitvaartcentrum waar ik vanaf de opening alle medewerkers mocht werven, waar ik bij de allereerste uitvaart heb meegeholpen, waar ik tijdens de coronacrisis vaak zat te werken en waar mijn lief opgebaard lag en waar we afscheid van hem hebben genomen. Best gek allemaal, al moest ik plechtig beloven dat ik als ik in de buurt ben nog koffie kom drinken. 

Gisteren was het dan echt de laatste dag en reed ik voor de laatste keer naar het pand in Almere en leverde daar mijn spullen in. Zat ik nog even helemaal alleen op de afdeling om nog even terug te denken aan al die mooie jaren en ging met opgeheven hoofd het pand uit. 

Er was nog een laatste lunch, ons aangeboden door de afdeling P&O van de nieuwe eigenaar en zaten we weer op een terras en kreeg ik weer een speech en weer mooie bloemen. En toen was het tijd om echt gedag te zeggen. Dag lieve collega's, dag Yarden! Wat was het leuk en wat heb ik veel geleerd en fijn (samen) gewerkt! Het waren 16,9 prachtige jaren!

En vanmorgen werd ik dus wakker als Toos Werkeloos! Dat was best een beetje een gek gevoel, maar niet heel erg lang want vanmorgen om 10.30 uur had ik een arbeidsvoorwaardengesprek met mijn manager bij mijn nieuwe werkgever! 

Want jawel ik heb een nieuwe baan! Per 1 september ga ik beginnen aan een nieuw, spannend maar ongelooflijk leuk avontuur! Hoe bizar is het dat je op je eerste werkeloosheidsdag al hoort dat je meer dan welkom bent bij een nieuwe werkgever! Het is haast niet te geloven. 

Ik ben er zo blij mee, want het is niet alleen precies de baan waar naar ik op zoek was, maar ook is dat zwarte gat wat dreigde te ontstaan nu ineens veel lichter. Natuurlijk is het verdriet en het gemis in september niet weg, maar de afgelopen weken heb ik gemerkt dat als ik wel werk ik beter de dag door kom. Verdriet en gemis momenten zijn er zeker en zullen er altijd zijn, maar ik kom wel beter de dagen door. 

Het gekke is dat mijn man dit precies voorspeld heeft. Als ik me wel eens hardop uitsprak over dat ik het best wel somber in zag om een nieuwe, leuke baan te vinden dan zei hij altijd; maak je geen zorgen, jij hebt zo weer een andere baan, misschien zelfs nog wel voor dat je stopt bij Yarden. Hij heeft nog gelijk gekregen ook. 

Nu heb ik zomaar twee maanden vakantie. Ik heb mijn hele leven nog nooit zo lang vakantie gehad, ook niet als scholier want dan had ik een vakantiebaantje, maar ik ga deze periode gebruiken om een beetje tot rust te komen, een grote schoonmaak houden én ik ga ontzettend genieten van Arthur die twee weken komt logeren! 

Een goed afscheid helpt je verder naar een nieuw begin! 

Voor iedere collega een afscheidscadeautje! 



7 opmerkingen:

  1. Wat fijn, zo'n goed afscheid! En van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan, zo leuk voor je! Fijn dat je nog even twee maanden hebt voor je daar begint. En wat leuk dat Arthur komt logeren.
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk te lezen Annemarie dat het een fantastisch
    afscheid is geweest, een prachtige afronding. En wat goed dat je inmiddels ook een nieuwe baan hebt.
    Toos werkeloos was dus maar van zeer korte duur
    gelukkig. Heel spannend. Best fijn ook om even twee maanden vakantie te hebben, inderdaad fijn wat rustte nemen. En ook heel fijn dat Arthur twee weekjes komt logeren. Mooie cadeautjes had je samengesteld als afscheidcadeau voor je collega's. Ben heel blij voor je Annemarie, zoveel positiviteit.

    Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn om zo n mooi afscheid te krijgen . Daar kun je goed op terugkijken, en het ook even verwerken. En ook een nieuwe baan wat super fijn voor je lekker bezig zijn scheelt heel veel succes En nu even lekker genieten van de vakantie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een geweldig nieuws! Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Ga lekker genieten van 2 vrije maanden, waarin je een beetje rust en ritme terug kunt vinden. En Arthur 2 weken lang op bezoek, hoe fantastisch is dat! Natuurlijk blijft het verdriet en gemis, maar wat gun ik het je dat je ook positieve dingen meemaakt in je leven, en die ook zo bewust ziet en ervaart! Fijne, lange vakantie gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat is dat allemaal snel gegaan, Annemarie.
    Fijn dat je nu een nieuwe baan hebt, want anders zou je misschien toch wel in een gat vallen. Gelukkig is het nu zomer en dan is een tijdje vrij ook wel lekker.
    Ja, een goed afscheid is erg belangrijk om een periode af te kunnen sluiten.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een goed nieuws, dat je al weer verzekerd bent van een nieuwe baan :) ik ben super blij voor je. Ook fijn dat je goed afscheid hebt genomen en dat je 2 maanden vrij hebt, dan kun je leuke en 'nodige' dingen doen en 'afkicken' van je oude werk ;) Fijn dat je familie 2 weekjes komt. Het verdriet en gemis blijft, maar je hebt nu wel positieve dingen om naar uit te kijken. Blij voor je, groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd! Ik kom hier vandaag voor de eerste keer en heb nog niets van je gelezen behalve dit stukje. Ga binnenkort een beetje teruglezen, dan weet ik wat meer van je. Maar dit is goed nieuws!!

    BeantwoordenVerwijderen