woensdag 27 januari 2021

Wol op de mat!

Vorige week had ik mijn vriendin aan de telefoon (de vriendin van de Ponto muts) en we hadden een gezellig kletspraatje. Eerst het zakelijke deel omdat we vanuit het werk met elkaar te maken hebben en toen over ons wel en wee en ze vertelde dat ze opnieuw onder het mes moet omdat het hoorimplantaat zich niet gedraagt zoals het moet. Het blijkt nogal een relschopper te zijn. De ellendeling. 

Ze ziet nogal op tegen de operatie en niet alleen om de pijn en het medische gedoe, maar ook omdat ze na de operatie haar haar een aantal weken niet mag wassen en dat vindt ze vreselijk. Logisch. Ik zou gillend gek worden als ik mijn coronapruik een aantal weken niet mag wassen, dus ik begrijp haar volkomen. 

Toen kwam het hoge woord eruit, zou je nog zo'n muts voor me willen breien? En dan eentje van katoen of zo, zodat ik die overdag kan dragen, want dat is handig tijdens mijn werk, dan zie ik er tijdens het videobellen toch een beetje fatsoenlijk uit. Nu ziet ze er ook leuk uit want ze heeft een leuk hoofd maar natuurlijk wil ik nog een muts voor haar breien. Met alle plezier! 

Waar bestel jij altijd je garen vroeg ze en ik gaf haar wat suggesties door voor webwinkels waar ze zelf het materiaal kon kiezen en de kleur. En zo geschiedde!

Zaterdag landde er een dikke envelop met een plofje op de mat. Zo'n gezellig plofje waar je meteen van weet, dit is leuke post! 

En ja hoor er kwam een mooi pakketje uit!


Het waren zes bollen, twee bordeaux rode, twee zachtgroene en twee mooie groenblauwe bollen. Zo die is nogal wat van plan dacht ik en ik appte haar welke kleur ze het eerste wilde hebben. Als eerste, appte ze terug, nee hoor ik wil graag die blauwgroene en de rest is voor jou, voor als je nog eens een muts of iets anders wil breien voor jezelf of voor iemand anders. Wat ontzettend lief. 

Ik kreeg meteen zin om te beginnen, maar helaas moet ze nog even wachten, want de fysiotherapeut constateerde een ontstoken pees in mijn schouder en dus kreeg ik een breiverbod voor een week. 

Ik heb de bolletjes dan ook nog maar even in de verpakking gelaten om niet in de verleiding te komen. 

4 opmerkingen:

  1. Wat jammer van die pees!
    Want ik snap dat je graag zo snel mogelijk zou beginnen. Heel leuk bedacht van je vriendin: zo wat bolletjes extra :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, wat vervelend van die pees, ik hoop dat je daar snel weer vanaf bent!
    Wat ontzettend lief van je vriendin, om voor jou wat extra bollen te bestellen. Maar ook ontzettend lief van jou, dat je voor mutsen maakt. Twee echte vriendinnen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Eerst moest ik even terug lezen wat een Ponto muts is, maar dat is
    heel handig zeg, wat een uitvinding. Lief dat je voor je vriendin
    nog een lekkere warme Ponto muts gaat breien. Mooie kleuren
    katoen heeft ze gekocht, en lief voor jou een aantal bollen.
    Doe maar voorzichtig met de ontstoken pees, dat zijn van die
    nare pijntjes waar je liever vanaf wil zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Och och, die bolletjes gillen natuurlijk naar jou! Ik zie ze alleen maar op de foto, en dàh al hebben ze vreselijke aantrekkingskracht ...
    Wat een getob toch met die pees. Je moet het handwerken toch wel vaak even opzij zetten door allerlei lichamelijk ongemak!
    Erg leuk dat je weer een muts voor haar wil maken, en ik snap ook dat je het graag doet. En dat jij dan zomaar wat extra bolletjes voor jezelf erbij krijgt; je vriendin kent je goed!
    Nou, ik hoop op een hele snelle beterschap en daarna kun je lekker starten...

    BeantwoordenVerwijderen